Şube Müdürlerimizin Nazik Ziyaretleri

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımızda görev yapan şube müdürlerimizin nazik ziyaretleri ile bir araya geldik ve istişarelerde bulunduk. Müdürlerimiz Yakup Baştürk, Cihan Menevşe ve Atalay Duran’a teşekkür ediyoruz.

Paylaş

Diğer Haberler

EMİTT Fuarı'nda Yerimizi Aldık
EMİTT Fuarı'nda Yerimizi Aldık

BALMEK 27. (EMİTT) Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar’ında Yerini Aldı.
İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 6-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen EMİTT' te, Balıkesir'in geçmişinden günümüze gelen Coğrafi İşaretli el emeği ürünlerimizden Balıkesir Pullusu ile Tel Sarma ,Tel Kırma, Çarpana Dokuma sergilendi.
İstanbul ve birçok İlimizden gelen katılımcıların ziyaret ettiği BALMEK standımız büyük ilgi gördü.
Fuarın 3. gününde (bugün) Balıkesir Valisi Sayın İsmail USTAOĞLU , Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel YILMAZ ve eşi Sayın Mehtap YILMAZ’ da standımızı ziyaret ederek ürünlerimizi inceledi.

08/02/2024 18:54
Devamı
Kasnak Kardeşliği Projesi'ne Destek Atölye Çalışması
Kasnak Kardeşliği Projesi'ne Destek Atölye Çalışması

TEV işbirliği ile imkânları kısıtlı üniversiteli kız öğrencilere burs verilmesi amacıyla; hayata geçirilen Kasnak Kardeşliği Projesinde binlerce yıllık Türk tarihimizin işleme sanatından yola çıkarak; şehrimizin Antik kentleri, Mitolojik hikayeleri, efsaneleri, destanları, kahramanları, doğal güzellikleri, denizi vb. değerlerinin hikayeleriyle özgün ve çağdaş̧ tasarım uygulamalarıyla hazırlanan kasnaklar BALMEK’te ürüne dönüştü.

Proje kapsamında tüm malzemeler Balıkesir Büyükşehir Belediye’since temin edilerek, BALMEK merkez ve 13 İlçede yüzlerce ürün üretildi.

Söz konusu projeye;  Sn. Fatma Nur ŞILDAK ve Sn. Mehtap YILMAZ hanımefendilerin himayelerinde il protokol eşleri ve TEV gönüllüleri ile beraber Benan Bilek’le yapılan atölye çalışması, Kent Konseyi ev sahipliğinde destek verdi.

07/03/2022 14:38
Devamı
Susurluk' ta Kadınlarımız Kurslarımızda Üretmeye Devam Ediyor
Susurluk' ta Kadınlarımız Kurslarımızda Üretmeye Devam Ediyor

Susurluk BALMEK Binamızda Keçe Aksesuarları Yapımı, Makinede Maraş İşi ve Kurdele İşi Kurslarımızda öğrenen, üreten ve emek veren kadınlarımızla bir araya geldik.
Üretilen ürünleri inceleyip üreten kadınlarımızla bilgi alış verişinde bulunduk. Kadınlarımız dolu dolu çalışmak ve üretmek istiyor.

05/12/2023 14:42
Devamı
Gülçin ANMAÇ Çamlık BALMEK Binamızı Ziyarette Bulundu
Gülçin ANMAÇ Çamlık BALMEK Binamızı Ziyarette Bulundu

Tezhip ve Minyatür Sanatçısı Gülçin ANMAÇ, Çamlık BALMEK Binamızı ziyarette bulundu.
Usta öğreticilerimizle bir araya gelerek karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Mağaza, Galeri ve Atölyelerimizi de gezen Gülçin ANMAÇ'a Atölyelerimizde
üretilen eserlerimizle ilgili bilgiler verildi.

06/12/2023 19:13
Devamı