İlçeler de Balıkesir Pullusu Öğreniyor
28/09/2023 16:02
Diğer Haberler

Tarih, şifa ve kültürün birleştiği Balıkesir Aromaterapi Festivalimiz 4-7 Temmuz
günleri arasında Burhaniye Ören'de gerçekleşti.
Sanat ve etkinliklerin de dolu dolu yaşandığı festivalde, vatandaşlarımızın ilgisi
büyüktü. BALMEK olarak Balıkesir Aromaterapi Festivalinde, Coğrafi İşaretli Balıkesir Pullusu, Tel Sarma,
Tel Kırma, Çini, Kırkyama, Keçe, Çarpana, Filografi, Takı, Ekolojik Baskı, İğne Oyası,
Soğuk Seramik stantlarımızla yer alarak el emeği ürünlerimizi katılımcılarımızın beğenisine sunduk.
Tarih dolu, şifa dolu, kültür dolu Balıkesir Aromaterapi Festivalimize katılan tüm vatandaşlarımıza
ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Yaygın Eğitim Şube Müdürümüz Sn. Seda KAPLAN ve Personellerimizle birlikte Manyas Halk Eğitim Müdürü İsmail KURT' u ziyarette bulunarak kurslarla ilgili bilgi alışverişi yaptı.

TEV işbirliği ile imkânları kısıtlı üniversiteli kız öğrencilere burs verilmesi amacıyla; hayata geçirilen Kasnak Kardeşliği Projesinde binlerce yıllık Türk tarihimizin işleme sanatından yola çıkarak; şehrimizin Antik kentleri, Mitolojik hikayeleri, efsaneleri, destanları, kahramanları, doğal güzellikleri, denizi vb. değerlerinin hikayeleriyle özgün ve çağdaş̧ tasarım uygulamalarıyla hazırlanan kasnaklar BALMEK’te ürüne dönüştü.
Proje kapsamında tüm malzemeler Balıkesir Büyükşehir Belediye’since temin edilerek, BALMEK merkez ve 13 İlçede yüzlerce ürün üretildi.
Söz konusu projeye; Sn. Fatma Nur ŞILDAK ve Sn. Mehtap YILMAZ hanımefendilerin himayelerinde il protokol eşleri ve TEV gönüllüleri ile beraber Benan Bilek’le yapılan atölye çalışması, Kent Konseyi ev sahipliğinde destek verdi.

İki gün sürecek olan ve OnHann Hotel’de gerçekleştirilen
Cumhuriyetimizin 100. Yılında Balıkesir’in Kültürel Mirası II Uluslararası Sempozyumu Kapsamında,
Çamlık BALMEK Atölyelerimizde ürettiğimiz Coğrafi işaretli Balıkesir Pullusu eserlerimiz sergilendi.
Standlarımızı ziyaret eden misafirlerimize eserlerimiz ile ilgili bilgiler verildi.