Gömeç BALMEK Kurs Merkezimizin Açılışı Gerçekleşti

Gömeç'te BALMEK Kurs Merkezimiz yetenekli ve yeteneklerini geliştirmek isteyen tüm vatandaşlarımızla
buluşmaya devam ediyor. Bugün Gömeç BALMEK Kurs Merkezimizin açılışı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yücel YILMAZ' la birlikte Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Belgin UYGUR, MHP Balıkesir Millet Vekili Sn. Ekrem Gökay YÜKSEL, MHP İl Başkanı Sn. Niyazi TUNÇ ve Gömeç Belediye Başkanı Adayı Sn. Kazım ARSLAN'ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışın ardından
kursiyerlerimizle de bir araya gelen Sn. Yücel YILMAZ, şu anda mezun durumunda olan kursiyerlerimize
katılım belgelerini taktim etti.

BALMEK olarak her geçen gün daha fazla vatandaşımızın yeteneklerine
dokunuyor ve yeteneklerini geliştirmek adına imkan sağlıyoruz.

Tüm Gömeçli vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

Paylaş

Diğer Haberler

Savaştepe Halk Eğitim Müdürü Osman AYDOĞAN' ı Ziyarette Bulduk
Savaştepe Halk Eğitim Müdürü Osman AYDOĞAN' ı Ziyarette Bulduk

Yaygın Eğitim Şube Müdürümüz Seda KAPLAN, personellerimizle birlikte Savaştepe Halk Eğitim Müdürü Osman AYDOĞAN' ı ziyarette bulunarak kurslarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

20/12/2023 14:06
Devamı
İlçe Koordinasyon Toplantımızı Gerçekleştirdik
İlçe Koordinasyon Toplantımızı Gerçekleştirdik

BALMEK İlçe Sorumlularımız ile beraber "İlçe Koordinasyon" toplantımızı gerçekleştirdik.

25/10/2023 17:53
Devamı
Balıkesir Pullusu'na Coğrafi İşaret Alındı.
Balıkesir Pullusu'na Coğrafi İşaret Alındı.

Balıkesir’in; özgün değerlerini ortaya çıkarmak ve tüm dünyaya tanıtmak amacıyla birlikte hareket eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ‘Balıkesir Pullusu’na, Coğrafi İşaret alabilmek için gerçekleştirdiği çalışmalar ve girişimler meyvesini verdi. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret ile tescillenen Balıkesir Pullusu için Ankara’da özel bir lansman gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen lansmana; Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Cemil Başpınar, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mutlu Aydemir ve Mustafa Canbey ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz katıldı. 

AYDEMİR, BALIKESİR PULLUSU’NU DÜNYAYA DUYURACAK

Balıkesir Pullusu’nu bütün dünyaya duyurmak istediklerini söyleyen Vekil Aydemir “Emeği geçen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a, Balıkesir Kent Konseyi’ne, BALMEK’e ve el emeği göz nuruyla Balıkesir Pullusu’nu üreten tüm kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

YILMAZ: BALIKESİR PULLUSU’NUN ORİJİNALLİĞİ BELGELENMİŞ OLDU

Balıkesir’e bir coğrafi işaret daha kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söze Balıkesir Pullusu’na Coğrafi İşaret kazandırmak adına birlikte yola çıktıkları Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir’e teşekkür ederek başladı. Son iki ay içerisinde 2’nci önemli tescili almaktan duydukları mutluluğu ifade eden Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir için çok özel ve anlamlı bir an. Coğrafi işaret demek yerelin dünya ile buluşması demektir. Balıkesir Pullusu, dünyayla buluşmak üzere tescilli bir ürün haline dönüştü. Balıkesir Pullusu bizim; geçmişten geleceğe taşıdığımız, şehrimize özgü yerel bir ürünümüz, tescili Balıkesir’imize hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimizde üretilen bu tür ürünleri, dünya pazarına uygun hale getireceğiz. Balıkesir’in dünya markası olma yolunda hem Büyükşehir Belediyemiz hem de vekillerimiz hep birlikte çalışıyoruz. Çok fazla ürünümüz var hepsi için gayret göstermeye devam edeceğiz. Bizler bu değeri BALMEK kurslarımızda yaşatıyoruz. Allah nasip ederse kadınlarımız tarafından üretilen el emeği ürünleri dünyaya tanıtmak ve satmak istiyoruz. Yerelin güçlü ve özgün bir geleneği olduğunu tescilledi.” diye konuştu. 

MOTİFLERİ GİYİM EŞYASI VE AKSESUARLARDA DA KULLANILIYOR

Gelenekten Geleceğe Kültürel Mirasımız ‘Balıkesir Pullusu’nun; motifleri ile işleme tekniklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak konusunda oldukça önemli bir adım olan Coğrafi İşaret alınması sayesinde; geçmişte düğün ve nişan töreni giysisi olarak kullanılan Balıkesir Pullusu, koruma altına alınacak. Balıkesir Pullusu’nun en belirgin özellikleri; hayat ağacı motifi ile domates gülü olarak tabir edilen kabartma gül motifi. Pamuk dolgusu üzerine sim ile kaplanan motifler; kırmızı, fuşya ve pembe tonlarında ipek birman, saten ve Hint ipeğine; sim-sarma, tırtıl, metal pullar ve dantelle işleniyor. Günümüzde giyim eşyası ve aksesuarları başta olmak üzere birçok alanda bu işleme tekniği ile kullanılıyor.

Pandemi dolayısıyla BALMEK’te 750 adet Balıkesir Pullusundan tasarım maske ürettik.

Balıkesir Pullusu, Büyükşehir Belediyesi BALMEK’te 2015’ten bu yana Balmek eğitmenlerimizle kadınlarımıza kurs olarak verilmektedir.

28/02/2022 09:56
Devamı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerimizin Ziyareti
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerimizin Ziyareti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerimizden Sn. Zeynep ÖZDEMİR, Sn. Seval ÖZBAY OKUR, Sn. Çiçek Mutlu KOCAMAN, Sn. Türkan BUĞRA, Sn. Zerrin TOK, Sn. Halime Nalan KORKMAZ, Çamlık BALMEK Kurs Merkezimizi ziyaret etti. Mağaza ve Galerilerimizi gezen Meclis Üyelerimiz el emeği göz nuru ürünlerimiz hakkında bilgi aldı.
Atölyelerimizde, Tasarım Atölyemizde ve Kırımlı Konağında devam eden kurslarımızda kursiyerlerimizle bir araya geldi.

26/12/2023 16:59
Devamı